Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Květákové placičky

5. ledna 2012 v 15:27 | Hanka + Iva |  Recepty
Nyní hodím do placu květákové placičky. Jsou rychlé a moc dobré . Pokud tedy máte hladovou rodinu a málo času zkuste květákové placičky.
Potřebujeme:


Květák , vejce , sůl , polohrubou mouku.
Květák nastrouháme , oddělíme žloutky od bílků , žloutky dáme rovnou do nastrouhaného květáku, z bílků ušleháme sníh , osolíme a nasypeme trochu mouky.


Sníh dáme do nastrouhaného květáku a důkladně promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme placičky velké asi jako lívanečky. Podáváme s vařenými brambory a kečupem.


Dobrou chuť !!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 5. ledna 2012 v 16:24 | Reagovat

Úplně teda až na ten kečup moje milované jídlo a musím přiznat, že už dost dlouho jsem květákové placičky nedělala. Moje děti taky kečup měli rádi ke všemu. No a nyní jsme s manželem sami,tak kečup není u nás aktuální.Sníh jsem tam nedělala, ale určitě je to jemnější tak to vyzkouším. :-)

2 VendyW VendyW | 5. ledna 2012 v 16:26 | Reagovat

Tak to dělám stokrát raději než obalovanej smaženej květák. Ne že bych ho neměla ráda, ale nebaví mne to obalování :-(. Takže raději vždycky ty placičky :-)

3 VendyW VendyW | 5. ledna 2012 v 16:27 | Reagovat

[1]: Ten sníh je tam veledůležitý, je to opravdu takové jemné a nadýchané!

4 Jarmila Jarmila | Web | 5. ledna 2012 v 16:49 | Reagovat

Také je dělám, ale květák napřed uvařím ve vodě. Pak ho rozmačkám a postupuji už dál jako ty. Poslední dobou jsem z lenosti začala dávat celé vejce a také jsou dobré. Byla jsem totiž líná šlehat sníh. :-D

5 Jarka Jarka | Web | 5. ledna 2012 v 16:55 | Reagovat

Stejně jako Jarmilka, ten květák chvilku předvařím a pak jde pěkně rozmačkat. Placičky jsem naposledy dělala před svátkama a zjistila jsem, že je lépe květák vařit v létě, kdy mám otevřená okna i balkon. Květákový smrádek, se linul celým bytem. :-P  :D

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 5. ledna 2012 v 17:26 | Reagovat

[5]: Holky uvařit ve vodě s trochou mléka je pak jemný. No a ten smrádek, no jo větrat :-)

7 Lucie Lucie | Web | 5. ledna 2012 v 17:29 | Reagovat

Květákové placky také děláme, děláme je z palačinkového těsta, na sladko, to je lahoda :-) :-) Jsou lepší než obyčejné palačinky :-)
Jednou jsme zkoušeli i květákové placky na slano se strouhaným sýrem, ale já jsem spíš na tu sladkou verzi :-)

8 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 5. ledna 2012 v 17:48 | Reagovat

[7]: To neznám , to dáváte do palačinkového těsta květák ? O_O

9 signoraa signoraa | Web | 5. ledna 2012 v 22:27 | Reagovat

Dělám něco hodně podobného, recept je od mé babičky. Květák asi 5 minut ovařím v osolené vodě a přidám do ní trochu muškátového květu. Místo hrubé mouky dávám prosátou strouhanku. Nedělám placičky, ale vykrajuju hmotu lžící a smažím ve vyšší vrstvě oleje. Říkáme tomu "pejchavky" :-D

[5]: Jarko, květák není nic proti tomu, když jsem doma smažila obalované tvarůžky. Já tehdy prala i záclony, protože jsem ten smrad cítila i po týdnu. Tvarůžky dělám stále, ale jen v létě a smažím je na zahradě na kempingovém vařiči. :-D

10 Petra Petra | Web | 6. ledna 2012 v 20:58 | Reagovat

Květákové placičky máme taky rádi:-). Dělám podle babiččina receptu - nešlehám zvlášt sníh, ale dávám celá vajíčka a kolik vajíček, tolik lžic polohrubé mouky. A ani mi nepřijde, že by květák nějak extra byl cítit, vždy při jeho přípravě otevřu okno na větračku a je to v pohodě:-). Ty tvarůžky, jak píše signoraa by byly asi horší, ty u nás jí M. a Lukášek a dávají si je leda tak v hospodě:-D

11 Alis Alis | Web | 7. ledna 2012 v 17:00 | Reagovat

Květákové placičky, ty dělávala moje babička :-) a byla to obrovská dobrota :-)

12 Amelie Amelie | Web | 8. ledna 2012 v 21:58 | Reagovat

Květákové placičky miluju. :-D

13 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 0:38 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama