Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Domácí instantní kaše

9. listopadu 2014 v 17:14 | Hanka |  Recepty
Znáte to, hledáte něco na internetu a nakonec najdete úplně něco jiného.
To se stalo nedávno i mně.
Ale to , co jsem našla se mi náramně zalíbilo. A nebyl to jen tento recept, bylo jich mnohem víc.
Ale to si budeme postupně psát, tak jak to budu zkoušet..
Zatím jsem vyzkoušela tři recepty a velmi se mi to líbilo.
Ale začneme kaší.



Nevím jak kdo, ale my milujeme vločkovou kaši.
Tedy Růženka hlavně instantní. Tu sice občas koupím, ale je trochu drahá.
Růženka zajásala ( vlastně i Tonda ), když jsem ji dnes poprvé udělala a samosebou museli ihned ochutnat. Myslím, že teď po několik dní budou snídat, obědvat i večeřet domácí, instantní, vločkovou kaši. A můžeme si ji udělat s takovou příchutí, jakou máme nejraději.

Na vločkovou kaši potřebujeme:
- 500 g jemných ovesných vloček
- 200 g sušeného mléka ( je lépe koupit opravdu sušené mléko, ne tu náhražku smetany , co se přidává do kafeZamračený )
- 130 g cukru
- 100 g sušeného ovoce
- trochu oleje
- velký kastrol

Na sucho smícháme sušené mléko a cukr, sušené ovoce nakrájíme na drobné kousky ( klidně si vystačíme s hrozinkama ), v kastrolu rozehřejeme olej a vločky na něm opražíme.
POZOR , nesmí se připálit!
Vločky lehce změní barvu ( maličko zhnědnou ), odstavíme z plotny a nasypeme do vloček směs sušeného mléka a cukru, promícháme a nakonec přimícháme nadrobno nakrájené sušené ovoce.
Vše důkladně promícháme a snažíme se rozdrobit drobné hrudky, které se nám utvořily. Vločky jsou pražením křehké a dobře se rozdrobí na prášek.
Máme hotovo.
Máme-li chuť na kaši, stačí zalít trochu kaše horkou vodou, rozmícháme a dáme si do nosu.MrkajícíSmějící se.

A varianta pro diabetiky: Vynecháme cukr, ale přidáme trochu víc sušeného ovoce.Mrkající
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. listopadu 2014 v 17:24 | Reagovat

Vločkovou kaši dělávám. Ne instatní, ale vlastní. Máme ji rádi. :-)

2 Hana Hávová Hana Hávová | 9. listopadu 2014 v 17:29 | Reagovat

[1]: Taky dělám normální z mléka a vloček, ale ne vždy je čas tu kaši vařit a tohle si můžou děti udělat klidně sami i když nejsem doma. :-)

3 Ajka Ajka | Web | 9. listopadu 2014 v 18:49 | Reagovat

Vločková se u nás neujala .... a instantní supr nápad, možná by jim to takhle chutnalo :-D

4 VendyW VendyW | E-mail | Web | 9. listopadu 2014 v 19:05 | Reagovat

Vločkovou a krupicovou kaši dlabu doteď. Buď k snídani nebo k večeři :-)

5 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 9. listopadu 2014 v 19:59 | Reagovat

[3]:Tak to vyzkoušej a uvidíš. Zkus udělat z poloviční ( nebo z menší )várky. ;-)

6 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 9. listopadu 2014 v 20:01 | Reagovat

[4]: My taky, obvykle k večeři. Jen Růža té krupicové nějak nepřišla na chuť, ale  instantní dlabe jak zjednaná. ;-)

7 Zuzana Zuzana | 9. listopadu 2014 v 20:15 | Reagovat

Díky za recept, určitě ji zkusím, kaše si dělám k snídani:-) Budu se těšit na další recepty. ahoj Zuzana

8 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 9. listopadu 2014 v 20:23 | Reagovat

[7]: Zkus, není to nikterak složité, zvládne to i větší dítě. :-)

9 Vlasta Vlasta | Web | 9. listopadu 2014 v 21:01 | Reagovat

Hani, to se mi líbí určitě časem vyzkouším, dík za tip :-)

10 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 9. listopadu 2014 v 21:47 | Reagovat

Opražením vloček  to určitš chutná jako  s oříšky, že? :-)

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. listopadu 2014 v 21:52 | Reagovat

[2]: Já si vločky  s hrozinkami a oříšky večer namočím a ráno jsou vláčné. :-)

12 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 9. listopadu 2014 v 22:24 | Reagovat

[9]: Zkus, je to dobré. :-)

13 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 9. listopadu 2014 v 22:27 | Reagovat

[10]: To ani ne, sušené mléko s cukrem tu chuť oříšků přebije. Ta chuť oříšků je spíš v müsli. Ale ty oříšky si tam klidně přidej. Ale raději až do talíře. Mohlo by to při skladování žluknout. :-)

14 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 9. listopadu 2014 v 22:29 | Reagovat

[11]: Ale stejně to musíš vařit, ne. Nic proti klasické kaši, taky ji dělám a máme ji rádi, ale neumím si představit, že si moje děti ráno vaří ( byť z namočených vloček ) kaši.

15 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. listopadu 2014 v 16:52 | Reagovat

[14]: Nemusím. Ale jím to sama, ne děti.

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 11. listopadu 2014 v 19:01 | Reagovat

Dobrý nápad a hlavně taky to nestojí, tolik jako v obchodě. :-)

17 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 12. listopadu 2014 v 23:40 | Reagovat

[16]: Je to asi o polovinu levnější a to i v případě, že použiju kvalitní a dražší suroviny ( jako třeba sušené plnotučné mléko ). Zvážila jsem jsem celé množství doma dělané kaše a vážilo to se vším všudy 850g a stálo cca 70kč. Když spočítám kolik by mně stálo stejné množství instantní kaše koupené tak to je zhruba 150 kč. Odhadem. ;-)

18 Marie Marie | 13. listopadu 2014 v 8:36 | Reagovat

A to sušené ovoce je většinou sířené.

19 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 13. listopadu 2014 v 8:50 | Reagovat

[18]: Doma sušené ne. Ale máš-li s tím problém, dá se pořídit BIO. I tak to bude pořád levnější. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama