Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Netradiční mlska

11. června 2016 v 21:43 | Hanka + Tonda |  Recepty
Jééé, ty jsi koupila kornflejky? Jásal nadšeně dnes dopoledne Tonda, když jsem přišla z nákupu.
Růžo, ne že mi všechny sežereš, obořil se hrubě na sestru. Protočila jsem panenky nad jejich puberťáckými řečmi a napomenula ho, že takhle mluvit nebude a že Růža jistě nesní celý pytel.
Já bych chtěl udělat to, co jsme dělali ve škole na vaření a k tomu je potřebuju.

Ty chceš něco takového dělat? A co k tomu ještě potřebuješ? A proč jsi mi to neřekl dřív, co když nemáme, co potřebuješ. Rozčilovala jsem se nervozně.
Máme, ubezpečil mě. Už potřebuju jen máslo a med.
To máme, uklidnila jsem se. Ale med máme jen pampeliškový.
To nevadí, ten stačí.

Tak jo, odpoledne jsme pod Tondovým vedením , dělali velmi netradiční mlsku.

Věřte, že to je velmi jednoduché a vše v klidu stihnete i ve chvíli kdy vám už vnoučata, či děti dupou na zápraží.

Potřebujete:
misku obyčejných, neochucených kukuřičných lupínků
50g másla ( raději pravého, margarín není moc vhodný )
2 lžíce medu ( bohatě stačí i jedna plnější, med může být jak včelí, tak pampeliškový, bezový, popř . jiný )

Máslo rozpustíme v kastrolku. Když je rozpuštěné, přidáme med a necháme až zpění a rozpustí se. POZOR, DOBŘE HLÍDAT, RADO SI HRAJE NA " HRNEČKU VAŘ ".
Do rozpuštěného másla s medem přidáme rozdrcené lupínky a dobře promícháme.
Rozpálíme si troubu na 150 °C. Lupínkovou směs nasypeme na plech a rozprostřeme do plochy. Zkoušela jsem dělat bochánky, ale je to úplně jedno. Rozpekly se a stejně z toho byla placka.
Ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Když je upečené, necháme vychladnout a rozlámeme na menší kousky.
Myslím, že i zapřisáhlý nepřítel sladkého rád aspoň ochutná.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. června 2016 v 21:52 | Reagovat

Vypadá to zajímavě a jednoduše. A chutná to jako co? Jako nějaké vafle nebo by to mohlo být jako cukroví? :-)

2 Hana Hávová Hana Hávová | 11. června 2016 v 21:58 | Reagovat

[1]: Je to dost křehké. Chutná to jako lupínky s medem. :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. června 2016 v 22:00 | Reagovat

[2]: A čím se to jí? Nemusí se lžičkou? :-)

4 Hana Hávová Hana Hávová | 11. června 2016 v 23:21 | Reagovat

[3]: Ne, máš to rozlámaný na kousky, jíš to rukou. jako třeba brambůrky. :-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 12. června 2016 v 12:19 | Reagovat

[4]: Děkuji, asi zkusíme. :-)

6 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. června 2016 v 2:03 | Reagovat

Tak to zkusím, jen ty lupínky musíme koupit. Medu je dost i máslo mám.- Díky. :-)

7 Sugr Sugr | E-mail | Web | 13. června 2016 v 18:16 | Reagovat

Mlsky jdou kolem mně..., prostě jim statečně odolávám, protože mi pak roste bříško! O_O

8 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 13. června 2016 v 21:01 | Reagovat

[5]: Zkuste, určitě si pochutnáte. :-)

9 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 13. června 2016 v 21:02 | Reagovat

[6]: Lupínky si kup ty úplně nejlevnější, stejně jsou všechny stejné. ;-)

10 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 13. června 2016 v 21:03 | Reagovat

[7]: Tak tu vůli ti závidím. Já mám mlsnou hubu. :-?

11 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 26. června 2016 v 20:05 | Reagovat

Mňma, chyba - není tu foto, ale i tak, musela to být dobrota. :-)

12 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 3. července 2016 v 21:49 | Reagovat

[11]: Není, bohužel,ale než jsem stihla vyfotit, bylo to fuč. :-?

13 Ivanka Ivanka | 7. října 2016 v 17:25 | Reagovat

jů mamčo, to musím zkusit doma ingedience mám a Martin sladké zbožnuje :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama