Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Už jsem si vzpomněla

15. dubna 2017 v 7:04 | Hanka |  Recepty
V minulém článku jsem uváděla pampeliškový recept a nemohla jsem za boha přijít na správný název. A možná proto, že byl bez názvu, to někteří popletli.
Uváděla v těsném sledu pampeliškový sirup a potom bez názvu ( neb jsem si nemohla vzpomenout na to správné slovo ) další pampeliškový recept, který se sestává z nerozvitých pampeliškových poupat a láku na okurky.

Tyto poupata naložená v sladkokyselém nálevu mají být náhražkou za KAPARY.

To je to slovo, které jsem si nemohla vzpomenout.
Pampelišková poupata mají imitovat KAPARY.
Tak a teď je to správně. Už to snad nikdo nepoplete.Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. dubna 2017 v 14:59 | Reagovat

Kapary z pampeliškových poupat jsem dělala. Na první pocit - dobré, zajímavé. Jenže já toho měla moc a už jsme se toho takříkajíc přejedli. :-)

2 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 15. dubna 2017 v 17:23 | Reagovat

Tak sirup- med z pampelišek jsem kdysi dělala, "kapary" ne, ale asi to bude dost "vitamínové" na moje ředění krve. Musíme opatrně. ;-)

3 Hana Hávová Hana Hávová | 15. dubna 2017 v 20:12 | Reagovat

[1]: Kapary jsem neochutnala ani jako originál, takže nevím jak to má chutnat. Z těch poupat mi to moc nechutnalo, ale je dost možné, že jsem to možná nechala málo odležet. Ale jasno všechno je to věc názoru a chuti. :-)

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. dubna 2017 v 20:14 | Reagovat

[3]: Originál kapary jsem taky nikdy nejedla. :-)

5 Hana Hávová Hana Hávová | 15. dubna 2017 v 20:14 | Reagovat

[2]: Nevím, jestli je to vitamínové. Připadalo mi to zajímavé a dostupné, tak jsem to jednou zkusila.

6 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 15. dubna 2017 v 20:31 | Reagovat

Je dobré, když člověk vyzkouší, však pokud to nechutná, nebude to dělat. Ono při užívání Warfarinu se říká, že se má omezovat zelené- co je nad zemí. I okurky neškodí, až když se oloupají. Kapusta, zelí, špenát, salát - jen maličko porcičku a zásadně každý den něco málo, ne nárazově. :-)

7 Hana Hávová Hana Hávová | 15. dubna 2017 v 20:33 | Reagovat

[6]: To bude asi kvůli kyselině šťavelové, ta ruší ve větším množství, účinky warfarinu. Ale kolik ho obsahují pampelišky, to fakt nevím.

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 15. dubna 2017 v 20:40 | Reagovat

[7]: Tak to jsem také nezkoumala, snažím se dodržovat návod. Chtěla bych tady ještě nějakou dobu pobýt. ;-)  :-D

9 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 15. dubna 2017 v 21:00 | Reagovat

Ani nevím, jestli jsem kapary kdysi ochutnala. Protože si to nepamatuju, asi mě nezaujaly.
Užívám na ředění Anopyrin a nikdo mi neřekl, jestli zelené rostliny můžu nebo ne. Vlastně mi tehdy v nemocnici ani kloudně nevysvětlili na co ho beru. To jsem si našla doma na netu. 8-O

10 VendyW VendyW | E-mail | Web | 18. dubna 2017 v 19:02 | Reagovat

Krom pampeliškových poupat, takhle můžeš upravovat i plody řeřich a ty jsou ještě říznější. :-)

11 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 22. dubna 2017 v 22:22 | Reagovat

Jo, kapary, tak to je pro fajnšmekry. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama