Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Lívance se synovcem

22. června 2017 v 1:00 | Hanka |  Co se děje u nás
To se zase dneska Tondovi povedla dobrá hláška.
Co ten kluk nevymyslí za blbinu. Přesto mi to připadá vtipné a tak jsem si řekla, že se o to s vámi podělím.Smějící se

Po poslední noční jsem spala nějak déle, než jsem chtěla.To by až tak nevadilo, kdyby děti neměly slíbené k obědu lívance.
Lívance dělám jednoduše, jsou dobré, ale potřebují chvilku odležet.
1/2 l mléka přivést k varu, osladit 1 lžící cukru, přidat špetku soli, 5 lžic krupice. Nechat asi 1/2 hodiny nabobtnat, přidat 2 - 3 vejce, špetku prášku do pečiva a přidat nakrájená jablka ( asi 3 - 4 ).
Problém byl právě v tom bobtnání. Protože jsem se probudila dost pozdě, bylo na to méně času. No poradila jsem si. Protože těsto nebylo ideálně husté, dosypala jsem ještě hrubou mouku a mohla jsem smažit. Jenže v okamžiku, kdy jsem rozpalovala pánev, děti dorazily domů a měly hlad.
Trocha nespokojenosti, když lívance ještě nebyly hotové.
Začaly šmejdit v lednici. Mami já si dám zatím jogurt než usmažíš ty lívance.
Povolila jsem. Věděla jsem, že lívance budou jíst i v případě naprostého přežrání.

Koupila jsem jogurty Florian. Ty máme rádi ve všech variantách.
Jenže jsem si hned neuvědomila jednu zásadní věc.

Můj vnuk a Tondovo synovec se jmenuje... Florián.

Usmažila jsem lívance, namazala marmeládou a dala na každý lívanec lžičku jogurtu.


Každý dostal jeden talíř. Aby se nehádali, kdo měl o lívanec víc.

Tonda se cpal, div se neudusil. S plnou pusou se ptá, na těch lívancích je můj synovec?

COOOO???!!!PřekvapenýPřekvapenýPřekvapený
No jogurt Florian.

No tak to mně tedy dostal.

Prosím seznamte se.


Florián...


...a Florian.MrkajícíSmějící se
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. června 2017 v 7:46 | Reagovat

Florián nebo Florián, asi je to jedno. Ale tomu 1. asi není 50 let. :-D
lívance takto připravené - ve vařeném mléce - neznám, opisuji si a vyzkouším. :-)

2 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 22. června 2017 v 9:16 | Reagovat

[1]: Ne tomu prvnímu je dnes právě 1 měsíc. :-) Teď už je zase trochu jiný, tohle je fotka ještě z porodnice. Pravdou je, že je k sežrání skoro stejně jako ten jogurt. :-D  :-D

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. června 2017 v 9:17 | Reagovat

[2]: Jen, aby jste se při svačině nespletli! :-D

4 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 22. června 2017 v 9:25 | Reagovat

[3]: Asi by se mi nevešel do lednice. :-D

5 Jarka Jarka | Web | 22. června 2017 v 9:42 | Reagovat

Florián je hezké jméno a krásné miminko! :-)
A ty lívance s Florianem se musely jen rozplývat na jazyku. Tento recept neznám, také si opisuji. :-P

6 Lukas Lukas | Web | 22. června 2017 v 11:39 | Reagovat

Stejně je nejlepší "Pierot" (kokosový) :-|

7 EVA EVA | 23. června 2017 v 15:20 | Reagovat

Paní Hano,mohla byste prosím napsat,jestli do lívanců používáte hrubou krupici nebo dětskou krupičku.Vypadají pěkně,chci také vyzkoušet,pro vnoučátka. CHlapečka  máte  moc roztomilého.

8 Hana Hávová Hana Hávová | 23. června 2017 v 16:23 | Reagovat

[7]: Dávám hrubou krupici do horkého mléka. Dohustit, ( v případě že to je nutné ) můžete hrubou moukou nebo i dětskou krupičkou ). Ale pokud s tím máte problém, můžete dát rovnou dětskou krupičku. :-)

9 Veki Veki | Web | 23. června 2017 v 18:11 | Reagovat

Do ledničky se ještě vešel, jen nevím, jestli by se mu to líbilo (nelíbilo!). A hlavně, žádná žranice nebude, miminko nedám! :-D

10 Hana Hávová Hana Hávová | 23. června 2017 v 18:46 | Reagovat

[9]: :-D  :-D

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. června 2017 v 10:01 | Reagovat

Tak lívanečky dle Tvého receptu jsem udělala, ale moc se mi nedařily. Těsto se přilepovalo na pánev a trhalo, musela jsem dosypat hrubou moukou. Nevím, kde byla chyba.

12 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 25. června 2017 v 14:33 | Reagovat

[11]: Tak příště zahusti hrubou moukou hned do základního těsta a přidej ještě jedno vejce. Těsto má být dost hutné. Možná taky , že jsi měla jablka nakrájená na moc velké kousky, ale to je na překážku spíš při smažení. Taky je potřeba dost oleje při smažení, když jen tak potřeš lehce pánev, obvykle se přilepí. Raději je dej po usmažení okapat na ubrousek, aby nebyly tak mastné. Jinak už nevím, mně se trhají málokdy.

13 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. června 2017 v 14:35 | Reagovat

[12]: My jsme palačinkoví a asi u toho zůstaneme. Já myslela, že těsto má být řidší. Díky za rady. :-)

14 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 25. června 2017 v 16:03 | Reagovat

[13]: Palačinky taky můžem, ale i tyhle lívance jsou dobré. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama