Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Taky máte problém...

26. června 2017 v 23:47 | Hanka |  Zpovědnice
...s vymýšlením co zítra ( pozítří, o víkendu... ) k obědu?

Já skoro denně.
Někdy mně něco zaujme, tak to chci vyzkoušet, nebo něco vařily kolegyně a já se toho chytnu, protože už jsme to taky dlouho neměly, ale většinou nevím.

Pamatuju si, že maminka se taky skoro denně ptávala, co uvařit k obědu.
Strašně mě to otravovalo.
Jednou jsem nalinkovala starý školní sešit a vzorně vypsala všechna možná jídla, která mě napadla ( samozřejmě ta, která jsem měla ráda, hrachová kaše tam nebyla ). Dokonce jsem to seřadila podle abecedy.
Podle mě tehdy nebyl problém, když nevím, co mám vařit, vzít prostě sešit, listovat v něm a vymyslet nejbáječnější nedělní hostinu.

Když jsem dospěla a začala hospodařit sama, zjistila jsem, že nevím, co mám vařit.
Taky jsem se ptávala co mám vařit k obědu.
Obvyklá odpověď byla - já nevím, uvař co chceš.

Vzpomněla jsem si na sešit s abecedně seřazenými jídly a už jsem se nedivila, že maminka podle něj nechtěla vařit.

Často se ptávám dětí i taťky , co mám udělat k obědu.
Taťka většinou , tak udělej nějakou omáčku.
Jenže děti moc omáčky nemusí, takže omáčka je na stole zřídka, nejčastěji, když děti nejsou doma.
Když se na totéž zeptám dětí, odpověď obvykle zní - řízky, špagety nebo pizzu.

Na novinky si moc nepotrpí. Hlavně Tonda je hrozná konzerva, co se jídla týče. Dokonce se zdráhá i jen ochutnat, přesto, že mu všichni tvrdíme, že nové jídlo je dobré. Raději obědvá suché brambory, než by ochutnal novinku na talíři.

No takže jsem v podstatě tam,kde byla moje maminka. Vařila denně, nebyl problém uvařit ( téměř ) cokoliv, problém byl, vymyslet to.

Jo a nevíte náhodou, co mám zítra vařit? Co bude k obědu u vás?
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 27. června 2017 v 7:45 | Reagovat

Denně .... :-D

2 dáša dáša | Web | 27. června 2017 v 8:32 | Reagovat

Stejné je to i u nás, nikdo mi neporadí :-( Tak se vyptávám kamarádek, co budou vařit. Dnes máme koprovou omáčku a volským okem a novými bramborami, včera jsme měli zapečený květák - mám na něj recept v rubrice Z kuchyně. Na zítřek vůbec nevím :-?

3 Ivanka Ivanka | 27. června 2017 v 16:42 | Reagovat

mamco my delali peprovou omacku maso (kureci ale lepsi je veprove)  s bramborem naprosto vybikajici vec jenze jak pises omacky asi moc nejedou... :-D  ;-)

4 Hana Hávová Hana Hávová | 27. června 2017 v 20:15 | Reagovat

[1]: Takže víš o čem mluvím. Není problém uvařit, je problém to vymyslet. :-?

5 Hana Hávová Hana Hávová | 27. června 2017 v 20:18 | Reagovat

[2]: Koprovku děláme, jen když děti nejsou doma, s taťkou nám bohatě stačí s bramborem a poslední dobou mi nejedí ani to, co donedávna měli rádi. V pubertě se dětem změnily chutě a najednou, to co dřív rádi, najednou nemusí. To se týká i všeho zapečenýho( brambory, těstoviny atd. ). :-?

6 Hana Hávová Hana Hávová | 27. června 2017 v 20:19 | Reagovat

[3]: Jako bys to nevěděla. Pepřovka je lehce pálivá, tu by jedl možná tak akorát táta. :-(

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 28. června 2017 v 9:07 | Reagovat

Nevařím denně, protože docházíme na veřejné obědy. včera jsme měli v práci špagety, v pondělí rybu, dnes kuřecí plátek s rýží, ve čtvrtek bulgurito a v pátek bramborový guláš.

8 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 28. června 2017 v 19:38 | Reagovat

Hani, chápu Tě. Vymýšlení bylo na celém vaření nejtěžší.
Co jsem této povinnosti zbavena, je mi to fuk. :D Ale je fakt, že se některá jídla dost často opakují. :-?

9 Jirka Jirka | E-mail | Web | 29. června 2017 v 10:08 | Reagovat

Já jsem sám, takže problémy s jídlem nemám. Na oběd si dojedu do centra do jídelny a k večeři zpravidla chleba s něčím, nebo pro změnu něco s chlebem.  Když slyším, že někdo neví co vařit, někdy říkám: "Jaképak cavyky s jídlem! Suchý chleba a vodu a hotovo!". :-)

10 Veki Veki | Web | 29. června 2017 v 19:38 | Reagovat

My dnes filé pečené v troubě s novými brambory, k tomu kukuřice (a jedno zlobivé mimino ve vlastní šťávě :-D). včera byla obalovaná cuketa a předevčírem lečo z cukety a paprik. A před tím těstovinový salát, rýžový nákyp (sladký), dušená mrkev s mletým masem (aneb maso v mrkvi trošku jinak), pak jsem dělala takovž mišmaš v pánvi s rýží - cibule, mleté maso, mražená wok zelenina - všechno podusit a nakonec přidat rajský protlak, dochutit, zamíchat, netřepat. :-) A dál do minulosti nevím. Zítra bude nějaká zeleninka, chystám se na trh (když nebude moc pršet), s tofu.

11 Veki Veki | Web | 29. června 2017 v 19:41 | Reagovat

Jo a mám tady pořád to zelí, tak asi udělám to dušené maso se zelím. A přišla bryndza, tak udělám s bramborovými noky.

12 Maruš - Fukčarinka Maruš - Fukčarinka | Web | 3. července 2017 v 21:11 | Reagovat

Je to stejné i u nás - na otázku co uvařit vždy odpovíme - co chceš tak uvař. :-D

13 MirekC MirekC | Web | 8. července 2017 v 12:11 | Reagovat

Dal bych si dobrý boršč. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama