Lidé nepotřebují živelné katastrofy, vyhubí se sami.

Co s tím?

13. června 2018 v 12:06 | Hanka |  Zpovědnice
Ahoj všichni. Potřebuju radu, pokud někdo vůbec nějakou ví.

Dostala jsem obrovskou kytici kopru. Ale ne ten malý, mladý na omáčku, ale obrovské koště vzrostlého kopru i s květy. Ani do kbelíku se mi to skoro nevejde.
Bylo by to fajn, ale tak o měsíc později do okurek.
U nás je ještě na okurky brzy, malou část jsem dala do octa na ochucený, koprový ocet. Na ochucení salátů, omáček a pod. Poslední dobou ani jiný ocet nepoužívám. Tedy do jídla.
Jenže kdybych dala do octa všechno, co jsem dostala, mám ochuceného octu tolik, že bych to měla do konce života.
A teď dotaz.
ZPRACOVÁVÁ NĚKDO KOPR I S KVĚTY JEŠTĚ I JINAK, NEŽ JEN DO OKUREK A DO OCTA?

Díky za rady.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 13. června 2018 v 12:12 | Reagovat

Zamrazit. A pak si z něj vždycky odrhnout kolik potřebuješ...

2 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. června 2018 v 20:42 | Reagovat

Přesně tak, nastřihat na menší kusy poskládat do pytlíku a zamrazit.

3 Hana Hávová Hana Hávová | 13. června 2018 v 23:07 | Reagovat

[1]: Jako na okurky na později? Máš s tím zkušenosti? Já nikdy nedávala do okurek předtím namražený kopr. Když mrazím mladý do omáčky, tak je k přímé spotřebě, ale okurky se skladují. Nedělá to potom neplechu?

4 abuněla abuněla | 14. června 2018 v 8:55 | Reagovat

Doporučuji nasušit ,přidávat sle potřeby, dobré  i posypat hotové jídlo i jako léčivka.

5 VendyW VendyW | E-mail | Web | 14. června 2018 v 12:26 | Reagovat

[3]:myslím že neplechu by neměl dělat, ty okurky stejně steriluješ. Ale já okurky nezavařuju. A když ho necháš rozmrznout než ho tam dáš tak s ním pracuješ jako s čerstvým....

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. června 2018 v 14:58 | Reagovat

Já jsem kopr sušila, měla jsem ho několik roků ve skleničce do všeho možného. :-)

7 Maruš - Fukčarinka Maruš - Fukčarinka | Web | 15. června 2018 v 20:37 | Reagovat

Všechny rady se mě zdají spíše na kopr mladý. Já bych se přikláněla spíše k tomu octovému kopru, snad i vývaru z těch silných stonků - ten zamrazit a použít do polévky a omáčky, když už není až zas tolik čerstvého. Samozřejmě ten s těmi ještě použitelnými větvičkami - nasekat a zamrazit. Dávat do okurek zamražený - rozmražený, to bych se neodvážila. I u sušeného bych byla opatrná, přidat do okurek. :-(  :-)
Každopádně, když vařím koprovku - jak polévku, tak omáčku, vyvařím opláchnuté stonky a poté přidám tento vývar do pokrmu - omáčky, či polévky. :-)
Jinak se dá dát tak vzrostlý kopr do váz, jako voňavá dekorace. :-)

8 Hana Hávová Hana Hávová | 15. června 2018 v 20:54 | Reagovat

[7]: Konečně nějaké rozumné slovo do pranice. Ano, netroufla bych si dát mražený kopr do okurek, sušený kopr znám taky, i nakládaný do kyselého nálevu, ochucený ocet koprem, kopr nakládaný v soli a já nevím v čem všem ještě, ale vždy se jednalo mladý kopr, ne už vykvetlý. Vyvařit stonky jsem nezkoušela, to by stálo za pokus, horší to je ze zmražením toho vývaru, nemám místo v mrazáku. :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama